TILLBAKA EFTER FRÅNVARO – OMPLACERAR FONDER

Det var ett tag sen mitt senaste inlägg publicerades på den här hemsidan. Den stora anledningen är att jag fick ett till jobb från 1 oktober till 31 januari vilket innebar att jag jobbade 7 dagar i veckan, ca 60 timmar samt tränade fotboll mellan 15-20 timmar. Lägg där till min flickvän som även hon vill ta del av min tid. Hemsidan kom därefter i andra hand men efter att nu ha avslutat mitt professionella E-sport kontrakt är tanken att ta tag i mitt skrivande och sparande än mer.

Har beslutat mig att sälja av mina fonder som mina föräldrar sparat ihop sen jag var liten. Såhär i efterhand är det lätt att ångra att jag använt pengar till körkort, flytt och utbildning men även skönt att ha passerat dessa steg i livet som gett mig de förutsättningar jag nu har att utvecklas ifrån.

Avkastningen på lång sikt är extremt märkbar när jag tittar på de här tre fonderna. Historiskt har jag haft fyra eller fem fonder men jag valde att behålla de tre mest lönsamma för dåvarande tidpunkt. Min omplacering kommer bestå av att flytta från AF till ISK och placera 70-75′ i utdelningsaktier och 25′ som kommer täcka restskatten som kommer 2021. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska låta innehavet i Småbolagsfond Sverige ligga kvar fram till 2021 när restskatten kommer för övriga två fonder eller om jag ska tro att den löser sig själv om ca 1,5 år. Förhoppningen är att 25′ i restskatt inte ska vara så mycket i plånboken men det kan ju vara klokt att låta Småbolagsfonden växa och närma sig 30-35′ för att därefter sälja av den till när restskatten ska betalas. Den skattas då i sin tur 2022. Men för mig är det skönt att bli av med skatten, för den ska ju trots allt skattas oavsett. Det är ju bara frågan om när. Hur hade ni gjort?

Väl mött

NKI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *